Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Για την Τρίτη 12/7/2011 είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς η δίκη κατά των πρώην Δημάρχων του νησιού, Ε. Αγαπίου και Σ. Σοφρά, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας του έργου, η οποία (μετά από αίτημα των κατηγορουμένων) αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου 2011.
Οι παραπάνω δύο πρώην Δήμαρχοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατά του Δήμου, πράξη που έχει σχέση με το ζήτημα της αποχέτευσης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας ο Δήμος – παράλληλα – δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και στον 7ο Τακτικό Ανακριτή Πειραιά κατά των ίδιων κατηγορουμένων και για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Συνήγοροι του Δήμου είναι ο δικηγόρος Κ. Δεμερτζής και οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Μ. Χαλκιαδάκης και Γ. Παπανικολάου.

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ… ΤΕΛΟΣ
    Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια και λίγο πριν επέλθει η παραγραφή, οι δικαστικές διενέξεις μεταξύ της κας Ισιδώρας Νάννου και του κ. Ευαγγέλου Αγαπίου για το γνωστό θέμα του εκβιασμού της το 2003, πήραν τέλος.
    Η έφεση την οποία είχε ασκήσει ο πρώην δήμαρχος στην πρωτόδικη καταδικαστική Απόφαση του 3μελούς Εφετείου το 2007, εκδικάστηκε μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές στο 5μελές Εφετείο Πειραιά το οποίο με την αρ. 451/20-6-2011 Απόφασή του, κήρυξε και πάλι ένοχο τον κ. Αγαπίου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της απόπειρας παράνομης βίας (εκβιασμός), και τον καταδίκασε τελεσίδικα σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.
    Αντίθετα, η μήνυση του κ. Αγαπίου εναντίον του ζεύγους Μηνά και Ισιδώρας Νάννου για συκοφαντική δυσφήμηση, εκδικάστηκε πρωτόδικα στο 3μελές Εφετείο Πειραιά το οποίο με την αρ. 1220/6-7-2011 Απόφασή του κήρυξε και τους αθώους.