«Στέγνωσαν» τα ταμεία του δήμου!

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ O ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

- 80% η υστέρηση εσόδων…

Πολλά ερωτήματα γύρω από τη βιωσιμότητα του πρώτου δήμου της χώρας προκαλεί ο μέχρι τώρα οικονομικός απολογισμός της δημαρχίας Καμίνη, που εμφανίζει υστέρηση εσόδων της τάξεως του 80% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα!    Δημότες και επαγγελματίες δεν πληρώνουν τις οφειλές τους από βεβαιωμένα πρόστιμα, ενώ έχουν μειωθεί κατά πολύ οι εισπράξεις των δημοτικών τελών που γίνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι τους αφήνουν λόγω ανέχειας απλήρωτους.
    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με κίνδυνο να μην μπορούν από το φθινόπωρο να εξυπηρετηθούν οι δανειακές υποχρεώσεις, που φτάνουν τα 130 εκατ. ευρώ, και κυρίως η μισθοδοσία των περίπου 10.700 εργαζομένων στον δήμο, στα νομικά πρόσωπά του και τις δημοτικές επιχειρήσεις, που ξεπερνάει τα 15,2 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, παρότι έχουν «κοπεί» πολλές υπερωρίες και Κυριακές. Όπως παρατηρούσαν παλαιά στελέχη της αυτοδιοίκησης, ο κύριος λόγος που έχουν καταπονισθεί τα έσοδα είναι ότι δεν έχει ορισθεί, μετά την αποπομπή του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, αντιδήμαρχος Οικονομικών.
    Μέχρι σήμερα, την εποπτεία και διαχείριση των οικονομικών ασκεί ο ίδιος ο δήμαρχος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για τα δάνεια που έχουν συναφθεί από τους προηγούμενους δημάρχους κάθε δημότης χρωστάει στον δήμο πάνω από 600 ευρώ! Ο κ. Καμίνης, που περιμένει με αγωνία τις αλλαγές που θα κάνει στον «Καλλικράτη» ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ήδη είχε ζητήσει από τον Ραγκούση να αυξηθεί το τέλος παρεπιδημούντων από 0,5 σε 1% με επιστολή που έστειλε στις αρχές Ιουνίου.
    Η μείωση αυτή είχε επιβληθεί επί υπουργού Τουρισμού Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου για να τονωθεί η τουριστική κίνηση.
    Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον δήμαρχο ότι αποφεύγει να διεκδικήσει τα 38 εκατ. ευρώ που παρανόμως παρακρατεί το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν μέρος της κρατικής επιχορήγησης (ΚΑΠ) προς τον Δήμο Αθηναίων.