Προσφυγή στο ΣτΕ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

    Να κριθεί παράνομο, το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού, ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού (οι δύο Δήμοι συνενώθηκαν με τον Καλλικράτη).

ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Σε ρόλο… ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ βλέπει τον εαυτό του ο δήμαρχος!

Την Περασμένη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης συνεδρίασε προκειμένου να λάβει αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την πόλη. Ανάμεσα στα άλλα κουβέντιασαν και το πρόβλημα που απασχολεί, σχετικά με την ομάδα της Ηλιούπολης που εξαιτίας των περιπετειών που έχει μάλλον θα υποβιβαστεί.
Αναφορικά λοιπόν μ’ αυτό το θέμα ο δήμαρχος έβγαλε μια ανακοίνωση που λέει τα εξής: «Ο δήμος Ηλιούπολης θα έχει ισχυρή παρουσία σε ένα πρόγραμμα ηθικής και κοινωνικής αναμόρφωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου».

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Μ. ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS METRO MALL

Τι λέει ο Γιάννης Σγουρός;

    Από τις 13 Ιουλίου, με έγγραφο-αίτησή μας ρωτούσαμε την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη να μας εξηγήσει και εμείς με τη σειρά μας να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μας για κάτι ιδιαίτερα περίεργο και παράξενο που έχει την υπογραφή της.
Η Μαιρούλα, όπως την αποκαλούν οι μυημένοι στο ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει καταδεχθεί να μας απαντήσει αλλά έχει αναλάβει και το ρίσκο να βρεθεί μηνυόμενη για παράβαση καθήκοντος. Επανερχόμεθα όμως γιατί είμαστε επίμονοι.

Πρόστιμο 103.000 ευρώ στον δήμο Κορίνθου...

...για ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους…

Την επιστολή προστίμου, ύψους πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (55.000,00€), ως διοικητική κύρωση, επέβαλε την Τετάρτη με απόφασή του στον δήμο Κορινθίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την χωματερή στα Αθίκια Κορινθίας.

Νέα ρύθμιση καταβολής οφειλών των εμπόρων προς τους Δήμους

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α’138/16.6.2011) η νέα διαδικασία ρύθμισης καταβολής οφειλών προς τους Δήμους, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό της έγγραφο προς τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Κυβερνητική «τρικλοποδιά»...

...στη διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Αττικής

Στον αέρα βρίσκεται ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμόδιων Υπουργείων να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις που προβλέπονται ώστε να περάσει η αρμοδιότητα στην περιφέρεια.
Η ολιγωρία, άλλωστε, προκάλεσε και απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στη σύμβαση για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασία απορριμμάτων στην Αττική, συνολικού προϋπολογισμού 365.000.000 ευρώ.

Διάταξη-δώρο στον δήμαρχο της Τήλου

ΟΤΑΝ προεκλογικά το 2009 ο πρωθυπουργός της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», προφανώς εννοούσε γι’ αυτούς που είναι φίλοι του!

Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος: «Επανακαθορισμός του ρόλου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου»

Θέση για το μείζον θέμα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) παίρνει ξεκάθαρη θέση ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος με αποκλειστικές δηλώσαεις του στην «ΠΡΩΤΗ», μετά την επίμαχη απόφαση για αποχώρηση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου.
«Πριν 22 χρόνια, με πρωτοβουλία των δέκα Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας δημιουργήθηκε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος, χτίστηκε σιγά – σιγά, απέκτησε ένα αξιόλογο προσωπικό για να στηρίξει επιτυχώς τους Δήμους εκείνη την εποχή, που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα», τόνισε ο κ. Ζενέτος.
Σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια ο ΑΣΔΑ ασχολήθηκε με δημοτικές – τοπικές παρεμβάσεις στους Δήμους και όχι με διαδημοτικές, παρότι ήταν ουσιαστικά ο ρόλος του.

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Παπαγιάνη...

...για απειλές, συκοφαντίες και εκβιάσεις από το FIMOTRO

Η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό έγκλημα που σχετίζεται με τη διαχείριση blog και τις αναφορές του σε αυτό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Χρ. Παναγιωτόπουλου.
Η δίωξη που ουσιαστικά έχει πιλοτικό χαρακτήρα για σειρά άλλων σχετικών υποθέσεων αφορά αναρτήσεις του ιστολογίου «fimotro.blogspot.com» τις οποίες ο διευθυντής του MEGA σε μήνυση που είχε υποβάλλει χαρακτήριζε «απειλητικές και συκοφαντικές».

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες ο Π. Ψωμιάδης

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ «45ΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για τρια σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος

Στη δίνη νέων δικαστικών περιπετειών περιέρχεται ο τεθείς εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μαζί με τον αδελφό του αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλους 18 υπηρεσιακούς παράγοντες, καλείται να καταθέσει ως ύποπτος για την τέλεση τριών νέων σοβαρών αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

«Ράπισμα» για τον Β. Παπαγεωργόπουλο η προφυλάκιση του Μ. Λεμούσια

Ηχηρό «ράπισμα» αποτέλεσε για τον πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να συνεχιστεί η προφυλάκιση του πρώην γραμματέα του δήμου, και στενού του συνεργάτη, Μιχάλη Λεμούσια για το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση – μαμούθ των 50 και πλέον εκατ. ευρώ.
    Το ανώτερο δικαστικό όργανο, στο οποίο προσέφυγε ο κ. Λεμούσιας ζητώντας την άρση του μέτρου της προφυλάκισης, έκρινε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του αναφορικά με τις εγκληματικές πράξεις για τις οποίες καταγηρείται ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Π. Σαξώνης, κρίνοντας ότι (ο Μ. Λεμούσιος) δεν είχε ασκήσει τον έλεγχο που όφειλε. «Εν όψει της θέσης του στο δήμο Θεσσαλονίκης, αυτός που θα έπρεπε να ασκήσει έλεγχο στη διαχείριση του Παναγιώτη Σαξώνη

Στον εισαγγελέα 8 υποθέσεις προσλήψεων σε επιχειρήσεις ΟΤΑ

Με έμφαση στον νέο αναβαθμισμένο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΑΣΕΠ, καθώς θα έχει την ευθύνη για την αξιοκρατική επιλογή των διευθυντικών στελεχών, την αξιολόγηση των λειτουργών του Δημοσίου, αλλά και τη διαμόρφωση των κριτηρίων για την ένταξη των εργαζομένων που θα κριθούν πλεονάζον προσωπικό στον πίνακα της εργασιακής εφεδρείας, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γ. Βέης παρουσίασε χθες την ετήσια έκθεση για το 2010.

Στα όρια οι σχέσεις μεταξύ Αγοραστού και Αλεξόπουλου

Στα όρια της έχει φθάσει πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημ. Αλεξόπουλου μετά τη χθεσινή δήλωση του δεύτερου με την οποία επιτίθεται σφοδρότατα κατά του πρώτου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ΕΣΠΑ
Μετά από επιθετική δήλωση του Δημ. Αλεξόπουλου σε βάρος του κ. Κ. Αγοραστού, ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή για να μεταφερθεί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, για να το χρησιμοποιεί όταν θα έρχεται στο Βόλο.

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ…»

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ 
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) διατύπωσε με επιστολή του και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και νέο υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ζητώντας μάλιστα οι δύο δημόσιοι οργανισμοί να εξαιρεθούν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Να σημειωθεί ότι παρόμοια επιστολή εστάλη πριν αρκετούς μήνες και προς τις πρώην πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, πολύ πριν οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου που πέρασε από τη Βουλή.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Παύση πληρωμών προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους έχουν στην ουσία κηρύξει δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, καθώς ενώ οδεύουμε στο β’ εξάμηνο του 2011 ακόμη δεν έχουν καταβληθεί παρά ελάχιστα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή, χρήματα που κατευθύνονται σε επενδυτικές δαπάνες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας (Ανάπτυξης) και Οικονομικών που προβλέπει κατανομή (600 εκατ. ευρώ για τη ΣΑΤΑ του 2011 υπεγράφη στις 2 Μαϊου 2011.

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΡΥΔΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Μιλάνε η Λίντα Παππά και ο σύζυγός της, οι άνθρωποι που επί 13 χρόνια κούραραν τη Δ. Καρύδη

Σύμφωνα με τη διαθήκη, η μακαρίτισσα άφηνε 6.000€ στη Λίντα!

Όλο και νέες διαστάσεις αποκτά η υπόθεση της διαθήκης Καρύδη, μετά τις αποκαλύψεις που κάνουν στον «Παρατηρητή» τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή.

Βεντέτα μεταξύ: δασοπυροσβεστών Παπάγου και Χολαργού

Στην Ελλάδα της κρίσης και της Τρόϊκας, την ώρα που η Πολιτεία δεν δίνει χρήματα στους Δήμους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη θερινή περίοδο των πυρκαγιών, όταν οι εθελοντές δασοπυρόσβεσης εξοπλίζονται με ίδια μέσα, στον Υμηττό, οι εθελοντές της δασοπροστασίας Χολαργού κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια με τους συναδέλφους τους από την ομάδα του Παπάγου!

Έπαιρναν μίζες από τα πιάτα των αστέγων

Στενός συνεργάτης του π. Αντιδημάρχου Σκιαδά ο «εγκέφαλος»

10.000 ευρώ ζήτησαν από τον προμηθευτή τροφίμων για να προτιμηθεί σε διαγωνισμούς του δήμου

ΣΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ εν αιθρία έπεσε στον δήμο Αθηναίων η σύλληψη του διευθυντή του Κέντρου Αστέγων Ηρακλή Ευσταθίου για χρηματισμό, καθώς και οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του προέδρου του ιδρύματος Ιωάννη Σφακιανάκη και ενός ακόμα συνεργάτη του. Οι κατηγορίες αφορούν στην παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, στην παράβαση καθήκοντος και αυτή του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

«Οι ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο θα μείνουν ως έχουν τώρα»

…Ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. Στέλιος Πιτάκας
  
Περισσότεροι από 250 Ποριώτες υπέγραψαν για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, με μοναδικό θέμα την «ανάκληση προηγούμενης απόφασής του για την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών της ΔΙΑΣ ΑΒΕΕ». Αυτό καθαυτό το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, αφού «ραπίζει» ευθέως τόσο τον Δήμαρχο Στρατηγό, όσο και τον επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννη Δημητριάδη και καταρρίπτει τον μύθο που πλασάρισαν, περί επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών μέχρι το Λιμανάκι της αγάπης. Το mellon.gr και η εφημερίδα «Δημοτικό Μέλλον» έγραψαν τότε ότι ο Δήμαρχος και ο Δημητριάδης «πιασμένοι χέρι-χέρι» παραπληροφορούσαν συνειδητά τους Ποριώτες σχετικά με την χωροθέτηση των ΠΟ-ΑΥ, διαδίδοντας ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες… θα κυριεύσουν το νησί.

Δήμος Χαϊδαρίου: Άλλο ένα... τραγελαφικό δημοτικό συμβούλιο!

Ακόμα ένα επεισοδιακό και κωμικοτραγικό δημοτικό συμβούλιο διεξήχθη την Τετάρτη (20 Ιουλίου) στο Δήμο Χαϊδαρίου. Για άλλη μία φορά, είχαμε έντονους διαλόγους, υβριστικές επιθέσεις, τραμπουκίστικες μεθοδεύσεις υπονόμευσης του διαλόγου, προσβλητικές τακτικές από τη διοίκηση προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και μεταξύ τους -ενδοοικογενειακά στο χώρο της συμπολίτευσης (!)- υπήρξαν παρατράγουδα και φραστικές αντιπαραθέσεις με σοβαρές αλληλοκατηγορίες και αποχωρήσεις! Απ' όλα είχε ο μπαξές...

Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Εγκέφαλος της σπείρας το δεξί χέρι του Αντιδημάρχου Λευτέρη Σκιαδά

Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, χθες το βράδυ (21/07/2011), στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

«Μαύρη εργασία» το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για εργασιακή ομηρία και «μαύρη» εργασία κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
    «Το πρόγραμμα αφορά στην «απασχόληση» 55.000 ανέργων για την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α. Α’ και Β΄ βαθμού. Οι δήμοι σύμφωνα με την προκήρυξη δύναται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως συμπράττοντες φορείς

Δύσκολη η αποκομιδή των σκουπιδιών στο Μαρκόπουλο ελλειπή τα μέσα, αλλά αμελείς και οι δημότες

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, κάνει μια σημαντική προσπάθεια στο νοικοκύρεμα του αχανούς Δήμου, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει.
Επτά απορριμματοφόρα φορτηγά διαθέτει σήμερα ο Δήμος για Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, όταν την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός της πόλης τριπλασιάζεται.
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 3 απορριμματοφόρα για να μπορέσει ο Δήμος να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σημειωτέον ότι έχουν απαγορευθεί οι πληρωμένες υπερωρίες στο προσωπικό των ΟΤΑ!
Την περιγραφή της κατάστασης αποτυπώνει ο Δήμαρχος με επιστολή του προς τους Δημότες, όπου μεταξύ άλλων γράφει:
Το προηγούμενο Σάββατο, 2 Ιουλίου, κάναμε ένα πολύ διδακτικό πείραμα:

Τα πορίσματα της Λίμνη Βουλιαγμένης για ακατάλληλα νερά κινητοποιούν τις δημόσιες αρχές

Η υπόθεση της Λίμνης Βουλιαγμένης, για το αν τα νερά της είναι μολυσμένα ή όχι έχει απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ένα μήνα.
Οι αναγνώστες τηλεφωνούν και ζητάνε πληροφορίες, αν μπορούν να κολυμπήσουν, και θα πρέπει να δοθεί μια τελεσίδικη και επίσημη απάντηση για να πεισθούν και οι… άπιστοι.

Ακούγεται τρελό, αλλά είναι πραγματικό

Δύο δήμοι Αχαρνών και Ζακύνθου δανειοδοτήθηκαν από την Goldman Sachs! με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Το Μενίδι και η Ζάκυνθος με δάνεια που έχουν συνάψει από το 2004 και για τους δύο δήμους 65 εκατομμύρια € από την Goldman Sachs έφεραν τα πάνω κάτω την προηγούμενη εβδομάδα στα οικονομικά επιτελεία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Βρήκαν μπροστά τους 65 εκατ. € που δεν ήξεραν ότι υπήρχαν ως δάνειο.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αποχώρηση του Δήμου Περιστερίου 
από τον ΑΣΔΑ αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποχώρησε ο Δήμος Περιστερίου από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) κατά τη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου, κατόπιν αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, που ζήτησε αναβολή του θέματος για το φθινόπωρο.

Καθαρισμός ακάλυπτων χώρων στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού προχωρά στον καθαρισμό οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων σε διάσπαρτα σημεία της πόλης.
    Στόχος του καθαρισμού είναι η προστασία των πολιτών, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, από πιθανές φωτιές.
    Για το λόγο αυτό καθαρίζονται οι ακάλυπτοι χώροι που έχουν ξερά χόρτα ή άλλα εύφλεκτα υλικά.
    Παράλληλα όμως καθαρίζονται και χώροι με φερτά υλικά (συνήθως μπάζα και ογκώδη αντικείμενα), τα οποία είναι εστίες μόλυνσης.

Σύρραξη στο… Αχλάδι με έξαλλους Αθίγγανους

Άγρια επεισόδια στη Στυλίδα με έναν τραυματισμένο. Ενισχύσεις ζήτησε ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος

Επικίνδυνη βεντέτα ανάμεσα σε κατοίκους και Αθίγγανους άνοιξε στο Αχλάδι της Στυλίδας, με τον δήμαρχο της περιοχής Απόστολο Γκλέτσο να αναλαμβάνει ρόλο «πυροσβέστη». Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, όταν λουόμενοι στην παραλία του Αχλαδίου διαμαρτυρήθηκαν προς τους Τσιγγάνους που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο και, σύμφωνα με τους παραθεριστές, προσέβαλαν τη δημοσία αιδώ (σ.σ.: λέγεται πως κάποια άτομα από τον πρόχειρο καταυλισμό έκαναν την… ανάγκη τους στην παραλία).

Κλείνουν την είσοδο σε κατοίκους στη… «Μύκονο της Ερυθραίας»

Σοβαρές καταγγελίες από κατοίκους
της περιοχής

Διαπληκτισμοί με σεκιουριτάδες και «φουσκωτούς» που δεν αφήνουν τον κόσμο να διαβεί τους κοινόχρηστους χώρους του εμπορικού κέντρου Νέας Ερυθραίας επί των οδών Ελ. Βενιζέλου, Χαρ. Τρικούπη και Στροφυλίου, κατά τις βραδινές ώρες, καταγγέλλουν κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας.

Στο «σφυρί» η βίλα Καζούλη από ΥΠΕΚΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Συναγερμός στον Δήμο Κηφισιάς που απαιτεί να του παραχωρηθεί η κυριότητα του κτιρίου.
Οι πρώτες προτάσεις στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου για σύμπραξη με ιδιώτες, χρήσεις πολιτισμού και Δημαρχείου.


    Ένα από τα πρώτα ακίνητα του υπουργείου Περιβάλλοντος που βγαίνουν στο «σφυρί» είναι η βίλα Καζούλη, το στολίδι της Κηφισιάς στην είσοδο της πόλης και ένα από τα πλέον αξιόλογα διατηρητέα κτίρια της Αττικής.

Εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια του δήμου Αχαρνών και Ζωγράφου

5 εκατομμύρια ευρώ ήταν οι μίζες που δόθηκαν, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι διαδικασίες δανειοδότησης των δήμων, τα δάνεια των οποίων υπερβαίνουν συνολικά τα 1,8 δις ευρώ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

«Στάση πληρωμών» του Υπουργείου Εσωτερικών στους Δήμους

Το Υπουργείο Εσωτερικών οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό τους δήμους όλης της χώρας. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, που βλέπουν τις ημέρες που έρχονται να βάφονται «κατάμαυρες», το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει να κωφεύει και να μην δίνει τις πρέπουσες λύσεις στα δραματικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας στην ουσία «στάση πληρωμών».

Σκληρό εξώδικο στον Δήμαρχο

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σοβαρές καταγγελίες από εστιάτορα

    Ο Λάζαρος Μεχτερίδης ήρθε και εγκαταστάθηκε στη Ζάκυνθο από την βόρεια Ελλάδα πριν 25 χρόνια περίπου.
    Έγινε περισσότερο Ζακυνθινός από τους γεννημένους στο νησί, εδώ έκανε οικογένεια, εδώ μεγάλωσε τα τρία παιδιά του.
    Το 2002, επί Δημαρχίας Αγαλιανού νοίκιασε το εστιατόριο ΑΚΤΗ στην πλαζ ΕΟΤ.

Το ΕΣΠΑ πέρασε… στις Περιφέρειες με τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού

Θέματα ανάπτυξης της περιφέρειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι δεκατρείς αιρετοί Περιφερειάρχες και οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας.
    «Σήμερα, είστε εδώ γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Η σύγκρουση με τη επιχειρηματικά συμφέροντα δεν μας φοβίζει»

Ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, περιγράφει τους 6 πρώτους μήνες της Δημοτικής Αρχής. Καταγράφει τι βρήκε, υπενθυμίζει τι υποσχέθηκε και σημειώνει τι πραγματοποίησε μέχρι τώρα. Παρακολουθήστε τα κυριότερα σημεία.

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Όπως γνωρίζετε, η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2011, την διοίκηση του Δήμου μας, κάτω απ’ τις εξής συνθήκες:
1) Ύπαρξη συνολικού συσσωρευμένου χρέους απ’ τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ύψους δεκαοχτώ (18) εκατομμυρίων Ευρώ.

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Άλλαξε κλειδαριές ο Δήμαρχος στα 3Β

Κλειδαριές άλλαξε στα κλειστά αθλητικά κέντρα των πόλεων Βούλας και Βάρης ο Δήμαρχος, αφού δεν του παρέδωσαν τα κλειδιά οι αθλητικοί σύλλογοι.
Έτσι βρέθηκε μπροστά σε πόρτα κλειστή ο Πρωτέας που πήγε την ομάδα να προπονηθεί. Άνοιξαν λοιπόν την πόρτα μπήκαν μέσα και άρχισε η προπόνηση, αλλά η Δημοτική Αστυνομία, (παραφύλαγε) μπήκε στο χώρο και ζήτησε να αποχωρήσουν.

Εγκληματικές παραλείψεις και αδιαφορία κατάστρεψαν το πάρκο Σχιστού

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία και ανευθυνότητα παντός υπευθύνου για την καταστροφή που συντελείται εδώ και 10 περίπου χρόνια στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού της αναπλασμένης χωματερής Σχιστού.

Με επιτυχία και τα φετινά Μιαούλεια

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος το 10ήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια των 176 χρόνων από τον θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
    Κατά τη διάρκεια των εορτασμών πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις όπως: επιδείξεις Καράτε, Box Savate, Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού, παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ο γιος του Εμμανουήλ Παπά στο Μανιάκι»

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Αίγινας

Συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αίγινας έδωσε στις 29/6/2011 ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης με την ευκαιρία της παρουσίασης του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Αίγινας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011» - Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα.
    Κατά την διάρκεια της εισαγωγικής ομιλίας του ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις μορφές τέχνης και πολιτισμού, συμπεριλαμβάνονται όλες οι αξιόλογες εκδηλώσεις που οργανώνονται από ανεξάρτητους φορείς και Συλλόγους, όπως επίσης κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας κλπ.

468 πεντάμηνες προσλήψεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

Τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «Δημιουργίας Θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής» του Υπουργείου Εργασίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Κανέλλου Τούντα, το σώμα ενημερώθηκε για το πρόγραμμα, από το οποίο ο Δήμος βάσει των αναγκών του θα ζητήσει να απασχοληθούν 468 άτομα με συμβάσεις συνολικής διάρκειας 5 μηνών. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο στην οικονομική συγκυρία που είναι δύσκολη, θα δώσει ανάσα έστω και για 5 μήνες σε πολλές οικογένειες του Δήμου.

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντήσει η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Μ. Καρακλιούμη

Εμείς δεν κάνουμε ρεπορτάζ για να περνάει η ώρα

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της ΤΕΔΚΝΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε τη ΤΕΔΚΝΑ για τα υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων της Αττικής που ασχολούνται με την προώθηση στους δήμους τους, των στόχων του Συμφώνου των Δημάρχων για βιώσιμες τοπικές ενεργειακές πολιτικές.

Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Δήμος Αθηναίων

Μειώθηκαν κατά 30% τα έσοδα, ορατός κίνδυνος να κάνει στάση πληρωμών

    Έτοιμος να καταρρεύσει οικονομικά είναι ο Δήμος Αθηναίων, καθώς κάθε μήνα «αγκομαχά» για να συγκεντρώσει τα 13,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πληρωμή του προσωπικού.
    Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών του έδωσε προκαταβολικά 8 εκατ. ευρώ από του ΚΑΠ, τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά (γύρω στο 30%) και είναι ορατός ο κίνδυνος να κηρύξει στάση πληρωμών. Ο περιορισμός των εσόδων οφείλεται στο γεγονός ότι χιλιάδες Αθηναίοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσω των οποίων εισπράττονται τα δημοτικά τέλη, ενώ το «κλείσιμο» εκατοντάδων καταστημάτων έχει στερήσει μια σημαντική πηγή χρημάτων από τον δήμο.

«Ανάσα» στους άνεργους δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη

Τη δυνατότητα να βρουν δουλειά στην πόλη τους τις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης έστω και για λίγους μήνες θα έχουν σύντομα οι κάτοικοι της Νίκαιας και του Ρέντη, καθώς ο δήμος αποφάσισε να ενταθεί στο πρόγραμμα «Δημιουργίας Θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής» του υπουργείου Εργασίας.

Προς κατάργηση ο ΑΣΔΑ;;;

Ύστερα από την αποχώρηση του Δήμου Περιστερίου από τον ΑΔΣΑ, εγείρονται, πλέον, ερωτηματικά για το κατά πόσο ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμου Δυτικής Αθήνας, θα βρίσκεται, πλέον σε θέση να λειτουργεί εύρυθμα.

Για κακουργηματική απιστία ο Δήμαρχος Γαλατσίου;

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη πιθανόν να έρθει ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος. Κατηγορείται για υπόθεση κακουργηματικής απιστίας με περιουσιακή ζημιά που υπεβαίνει τις 15.000 ευρώ, κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και παράβασης των άρθρων 3 παρ. 1,4 α. 5, 10 παρ. 2 του ν. 2946/2001, μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Θεόδωρο Τούντα και εταιρεία διαφημιστικών πινακίδων, η οποία έπαιρνε ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό χωρίς αυτό να καταγράφεται, με συνέπεια το δημόσια να χάνει χρήματα.

Για το θέμα αυτό είχε κατατεθεί μήνυση από την Αστυνομία της Νέας Ιωνίας, μετά από καταγγελίες δημοτών και αυτοψία αστυνομικών οργάνων. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, από τον 20ο τακτικό ανακριτή Αθηνών.

Δεν φταίει ο «Καλλικράτης»... που διοικείται έτσι ο δήμος Ωρωπού!!!

Ποιοί αφήνουν και εκτίθεται... έτσι δήμαρχος και δήμος;

Στις 4 Απριλίου, συνεδρίασε η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Ωρωπού και μεταξύ των θεμάτων που είχε, ήταν και αυτό της λήψης απόφασης για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας και κοινοχρήστων χώρων σε τρίτους. Στη συνεδρίαση αυτή αποφάσισε ομόφωνα, να συγκροτήσει επιτροπή αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Γιαμαρέλο, Ανδρέα Λέκκα, Παναγιώτη Πέππα, και Φίλιππο Σιδέρη, οι οποίοι θα γνωμοδοτούσαν για τους χώρους που θα μπορούσε ο δήμος να νοικιάσει προς τρίτους.
Στις 16 Μαΐου, μετά από ενάμιση μήνα, συνεδριάζει πάλι για τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής, η οποία πρότεινε, α) να δοθούν 600 μέτρα στο Φάρο για ενοικίαση και β) να δοθούν 3 άδειες για ξαπλώστρες.

Απαράδεκτη ενέργεια εις βάρος δημοτικού υπαλλήλου στον Ωρωπό

Έγγραφα από τον φάκελο δημοτικού υπαλλήλου της κοινότητας Καλάμου, βρέθηκαν στα χέρια δημοτών του Ωρωπού! Αυτό είναι απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, γιατί «επέτρεψε», με την πολιτική που ακολουθεί

Δήμος Χαϊδαρίου: Ο "απορροφητήρας" του δημάρχου και η... διαδημοτική διαπλοκή!

O πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος μετά από ρεπορτάζ για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των υπαλλήλων της Κοινωφελούς, την Τρίτη 21 Ιουνίου, είχε καλέσει και μίλησε στους απλήρωτους εργαζόμενους, λέγοντας πως θα τρέξει την εξόφλησή τους, διότι όπως είχαμε ερμηνεύσει ήθελε να αποχωρήσει, χωρίς να τους οφείλει ούτε ένα ευρώ η δημοτική επιχείρηση.