Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος του Δήμου Πειραιά

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος του δήμου Πειραιά εν όψει των περικοπών λόγω της οικονομικής κρίσης έδωσε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος που τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει ώστε να καλυφθούν και οι κενές οργανικές θέσεις που παρουσιάζονται. «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εντάξει εργαζόμενους στο Δήμο Πειραιά καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί σε απολύσεις, με πρόσχημα τα χρέη.
    Είμαι σαφής και ξεκάθαρος: Αυτά τα σχέδια περί εργασιακής εφεδρείας στο Δήμο Πειραιά, δεν πρόκειται να περάσουν. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει.
    Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν επιδέχονται διάψευση: Σύμφωνα με τον Οργανισμό του Δήμου πριν τις συγχωνεύσεις οι θέσεις υπαλλήλων ήταν 3.176 (μόνιμοι και αορίστου χρόνου) και υπηρετούσαν μόλις 1507, άρα ήταν 1669 λιγότεροι. Σήμερα, με το νέο Οργανισμό που ψήφισε η δημοτική μας αρχή μετά τον Καλλικράτη, οι θέσεις υπαλλήλων (μονίμων και αορίστου) είναι 2874 και υπηρετούν 1686 τα κενά οργανικών θέσεων φτάνουν τα 1188.
    Ελπίζω η κυβέρνηση να φροντίσει να αποδώσει στο Δήμο Πειραιά, τα χρήματα που οφείλει μέσω των ΚΑΠ, αλλά και όσα χρωστάει στην πόλη ο ΟΛΠ, στηρίζοντας την προσπάθεια αναγέννησης του Πειραιά, μιας πόλης που επί δεκαετίες ήταν εγκαταλελειμμένη από την κεντρική εξουσία. Δήμος – εργαζόμενοι και δημότες είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας για έναν Πειραιά ελπίδας, ανάπτυξης και προοπτικής» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά.
    Μιλώντας για το ίδιο ζήτημα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Real fm» ο κ. Μιχαλολιάκος επανέλαβε: «Πιστεύω ότι θα βρούμε λύση σε πνεύμα καλής θέλησης. Πάντως σας το λέω ευθέως, δεν μπορώ να υποχωρήσω ούτε σε έναν εργαζόμενο. Πέραν του ότι εγώ μπορεί να διαφωνώ πολιτικά, με την έννοια της εφεδρείας, εργαζόμενος να απολύεται. Ξέρετε με ενοχλεί πολύ, η ωραιοποίηση των όρων. Δεν λέμε καταργήσεις σχολείων, λέμε συνενώσεις».