«Όχι άλλη φυλακή στην περιοχή μας»

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 
ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

    Με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» απάντησε ο Δήμος Αχαρνών στην απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χωροθετήσει Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανήλικων Μεταναστών στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.
    Το δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών σε συνεδρίαση για το θέμα με ψήφισμα των παρατάξεων, εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή τους για την απόφαση αυτή του Χρήστου Παπουτσή.
    Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος στο δ.σ., τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα θέσει – πέραν της άρνησης για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων Μεταναστών – και την πρόθεσή του να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις νόμιμες διαδικασίες για την αποβολή της ΕΛ.Α.Σ. από το οικόπεδο στην Αμυγδαλέζα, καθώς αποτελεί τμήμα έκτασης 2.521 στρεμμάτων επί της οποίας ο Άρειος Πάγος έχει με την υπ’ αριθμόν 1404/98 απόφασή του αναγνωρίσει το Δήμο Αχαρνών ως κύριο και νομέα. Όπως κατήγγειλε ο Σωτήρης Ντούρος, παραχωρήθηκε με απόφαση του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΕΛ.Α.Σ. Και παρά το ότι έχει θέσει το ζήτημα από τις 5 Απριλίου στον Κώστα Σκανδαλίδη, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμιά απάντηση.
    Θα ζητήσει, δε, και την παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να εισέλθει κλιμάκιο της Πολεοδομίας για να καταγράψει τις πολεοδομικές παραβάσεις αλλά και τις αυθαιρεσίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με τις χρήσεις γης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργούν διάφορες χρήσεις μη συμβατές με όσα προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αχαρνών. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθεσίες των επικεφαλής των παρατάξεων, αν και ζήτησαν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
    Ο Γιάννης Κασσαβός μίλησε για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που το υπουργείο επιμείνει. Δυναμικές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα το πρωί πρότεινε και ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ώστε να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ο κόσμος. Να αποκλείσει ο δήμος από το πρωί της Δευτέρας τις δύο εισόδους των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας και να σταματήσει αμέσως την αποκομιδή των απορριμμάτων, την οποία πραγματοποιεί δωρεάν, ζήτησε ο Θέμης Οικονόμου. Κλείνοντας, ο δήμαρχος Σωτήρης Νιούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν οι προτάσεις για σκλήρυνση της στάσης του δήμου.