ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ελεύθερος ο πρώην γενικός γραμματέας για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης

ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΞΟΔΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κρίθηκε για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος ως κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.
    Ο Μ. Λεμούσιας μετήχθη από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον β’ ειδικό ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη για την εμπλοκή του στη διαχείριση
της Παγίας Προκαταβολής, η «μαύρη τρύπα» της οποίας ανέρχεται σε 533.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, απολογούμενος, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του συγκεκριμένου κονδυλίου. Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μετά το πέρας της διαδικασίας οδηγήθηκε εκ νέου στα Διαβατά, όπου παραμένει από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το σκάνδαλο «μαμούθ» του δήμου Θεσσαλονίκης, ύψους 51,4 εκατ. ευρώ.
    Χθες επρόκειτο να απολογηθεί για την υπόθεση της Παγίας και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αλλά λόγω κωλύματος του συνηγόρου του έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Επιβολή περιοριστικών όρων στον Θ. Αθανάσαρο
    Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που εξέδωσε ήρε τη διχογνωμία εισαγγελέα και ανακριτή, υπέρ του πρώτου, αναφορικά με την επιβολή περιοριστικών όρων στον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Αθανάσαρο για το σκάνδαλο της Παγίας Προκαταβολής, έτσι, στον Θ. Αθανάσαρο, που απολογήθηκε πρώτος από το σύνολο των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση, επιβάλλονται – σύμφωνα με το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο – οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.