Αντιμέτωπος με νέα κακουργήματα…

ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 
Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Καυτό καλοκαίρι αναμένεται να περάσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος προετοιμάζοντας την απολογία του για τις νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που απήγγειλε εις βάρος του ο ειδικός ανακριτής για το σκάνδαλο της «μαύρης τρύπας» στην Παγία Προκαταβολή. Στη σκιά των απολογιών για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης – μαμούθ από τα ταμεία του δήμου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος κλήθηκε τώρα να απολογηθεί για άλλα τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, μαζί με τρεις (πλέον) πρώην αντιδημάρχους

Σκοτώνουν τον Ασπρόπυργο…

Τοπικοί φορείς καταγγέλλουν ότι επτά στις δέκα επιχειρήσεις επιβαρύνουν 
τη δημόσια υγεία

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ασυδοσία απέναντι στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον λειτουργεί η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων στον Ασπρόπυργο, όπως καταγγέλλουν πλέον ανοικτά οι τοπικοί φορείς. Εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής του Ασπροπύργου δηλώνουν πως οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου του προβλήματος. «Το 70%» των βιομηχανικών μονάδων δεν διαθέτει άδεια έγκρισης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Τα έξυπνα πουλιά από την μύτη πιάνονται. Σύμφωνα με την απόφαση που φέρει ημερομηνία 14 Απριλίου του 2011 και αριθμ. Πρωτ. 1059085 η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων καλεί σε έγγραφη απολογία πασίγνωστο εν ενεργεία δήμαρχο της Αττικής, γιατί όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών και τη διασταύρωση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Με απλά λόγια δεν δικαιολογούνται τα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει σε σχέση με το δηλωθέν εισόδημά του. Ο τοπάρχης κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου η είδηση αυτή να μην «απλωθεί» παντού και απειλεί μέχρι και με απόπειρα… αυτοκτονίας.

Οδηγούν στο κλείσιμο τις τοπικές εφημερίδες!

Από 10 με 15 λεπτά που πληρώνουν 
για ταχυδρομείο, τους ζητούν 
1 ευρώ το φύλλο!

Μικρές τοπικές εφημερίδες, πολλές με χρόνια διαδρομή, που ξεπερνούν και τα 50, και αρκετές μάλιστα ιστορικές, οδηγούνται στο κλείσιμο μετά την αύξηση κατά 80% των ταχυδρομικών τελών, κατ’ επιταγήν του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, που οι κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν.

«Επιμένουν εργολαβικά» και με τον ΕΣΔΚΝΑ εκτός διαδικασίας

Προκαταρκτική προκήρυξη για 
τα 4 εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική

Με την προκαταρκτική προκήρυξη του έργου και με τον ΕΣΔΚΝΑ τελικά να μένει εκτός, ξεκινάει η διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου που θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Το έργο αφορά στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και 20-25ετή λειτουργία τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, με συνολική δυναμικότητα της τάξης των 1.350.000 τόνων ετησίως.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είχαν «ξεχάσει» να εισπράξουν 10 εκατ. ευρώ οι προηγούμενες δημοτικές αρχές

Ενώ ο Δήμος προχωράει σήμερα σε κατασχέσεις για τα χρωστούμενα τέλη
Η κυβέρνηση βάζει διάταξη απ’ το παράθυρο για απόθεση αποβλήτων!

Ενώ ο Δήμος Μαρκοπούλου προχωράει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των δύο λατομικών εταιρειών, που χρωστάνε 10 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο από τα λατομικά τέλη, η κυβέρνηση προχωράει με διάταξη από το παράθυρο να βάλει απόβλητα μέσα στους λατομικούς χώρους, χωρίς καμία μελέτη, με διάταξη από το παράθυρο.

Αντιδράσεις για κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στη Γερακίνα της Φώκαιας

Το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισε - Το τοπικό συμβούλιο Φώκαιας το απέρριψε - Σύμβουλοι προχώρησαν σε ενστάσεις στην Περιφέρεια

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού σε μια μακρά συνεδρίαση 3 & 4 Αυγούστου με θέμα «Λήψη απόφασης επί της μελέτης – προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων που δεν εξυπηρετούνται από το ΚΕΛ Μαρκοπούλου», πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου επεξεργασίας λυμάτων στη θέση Γερακίνα στην Παλαιά Φώκαια.

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη δημοτική πλειοψηφία του Δήμου Διονύσου και στην παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία», με την παραίτηση του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Θανάση Ροϊδη. Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν ο τέως - πλέον - αντιδήμαρχος, σε σύσκεψη στελεχών της παράταξης, της οποίας αποτελεί και τον έναν «πόλο», ζήτησε να «συμμαζευτεί» η «Ενωτική Πρωτοβουλία», να υπάρξει ομοιογένεια και «να μην είμαστε σκορποχώρι».

«Στέγνωσαν» τα ταμεία του δήμου!

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ O ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

- 80% η υστέρηση εσόδων…

Πολλά ερωτήματα γύρω από τη βιωσιμότητα του πρώτου δήμου της χώρας προκαλεί ο μέχρι τώρα οικονομικός απολογισμός της δημαρχίας Καμίνη, που εμφανίζει υστέρηση εσόδων της τάξεως του 80% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα!

Δύσκολες ώρες για τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ώρες αγωνίας για τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» εξαιτίας ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας, προκαλώντας μεγάλη λαχτάρα στους δικούς του ανθρώπους.

Τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του βιώνει ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας, καθώς βρίσκεται στην Εντατική, οι γιατροί τον υπέβαλλαν σε αλλεπάλληλες εξετάσεις. Τα πρώτα συμπτώματα δείχνουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Η αγωνία της οικογένειας του δημάρχου βρίσκεται στο ζενίθ, με το βλέμμα της στραμμένο πάντα στον ουρανό, μέχρι να τελειώσουν όλες οι εξετάσεις και να αποφανθούν οι θεράποντες ιατροί.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Φουλάρει μηχανές ο Κασιμάτης για φυλακές, νέα έργα & οικονομικά

Σειρά συναντήσεων με κορυφαίους Υπουργούς είχε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο θέτοντας επιτακτικά ζητήματα που απασχολούν

Πώς «πέταξαν» τα χρήματα από το Δήμο Αγίας Παρασκευής

O δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς
Μία περίεργη υπόθεση με ύποπτο παρασκήνιο και προεκτάσεις εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής. Πρωταγωνιστής είναι ένας δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και… συμπρωταγωνιστής ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.
    Ο δήμαρχος κατηγορεί τον δημοτικό σύμβουλο ότι εισέπραξε και κατακράτησε παράνομα τα δίδακτρα του δημοτικού Ωδείου, ύψους χιλιάδων ευρώ, που προοριζόταν για τις αμοιβές των καθηγητών, ο δε σύμβουλος ισχυρίζεται

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Δεύτερο κρούσμα ελονοσίας

ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΑΥΛΙΔΑΣ

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ διαστάσεις παίρνει η επανεμφάνιση της ελονοσίας, η οποία υποτίθεται ότι έχει εξαλειφθεί από τη χώρα μας. Μετά το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στα Φύλλα, το δεύτερο κρούσμα στο Φάρο Αυλίδας.
    Πρόκειται για 49χρονο οικογενειάρχη, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Φάρο Αυλίδας και εργάζεται στην Αθήνα. Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου πήρε εξιτήριο από το «Ερρίκος Ντυνάν» και όπως είπε «έφτασα ένα βήμα πριν το θάνατο».

«Κανόνι» από Αναπτυξιακή Α.Ε. τεσσάρων δήμων στα βόρεια προάστια

Πλαστογραφούσαν αποφάσεις για τη διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δημοτικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ οι Αρχές ψάχνουν τα μέλη «φαντάσματα» του Δ.Σ. της εταιρείας, έπειτα από σειρά καταγγελιών και δικογράφων με απαιτήσεις κατά της ΑΜΝΕΠ

Τα γραφεία της ΑΜΝΕΠ (Αναπτυξιακή Μελισσίων Νέας Πεντέλης Α.Ε. ΟΤΑ) επί της Λ. Δημοκρατίας 71 στα Μελίσσια, η οποία δεν άλλαξε ποτέ τίτλο, παρά και τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου των Δήμων Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής από τον Ιούλιο του 2009, παραμένουν ερμητικά κλειστά.

Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Για την Τρίτη 12/7/2011 είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς η δίκη κατά των πρώην Δημάρχων του νησιού, Ε. Αγαπίου και Σ. Σοφρά, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας του έργου, η οποία (μετά από αίτημα των κατηγορουμένων) αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου 2011.